Verklaring GGO-vrije producten

Bij PipingRock begrijpen we dat klanten vragen hebben over de ingrediënten van de vitamines en supplementen die zij op dagelijkse basis gebruiken. Ze willen producten waarop ze kunnen vertrouwen. Producten waarvan ze weten dat die voldoen aan bepaalde normen en waarbij geen gebruik wordt gemaakt van genetisch gemodificeerde ingrediënten. Bij PipingRock kunt u vertrouwen op ons label. We hebben strenge protocollen om ervoor te zorgen dat al onze GGO-vrije producten precies zijn wat ze beweren te zijn. 


Wat zijn GGO's?

• GGO’s, die ook genetisch gemodificeerde organismen worden genoemd, zijn nieuwe organismen die worden geproduceerd via processen die de genetische samenstelling van het oorspronkelijke organisme wijzigen. Dit vindt plaats wanneer genen opzettelijk worden gemanipuleerd om eigenschappen te krijgen die normaal niet voorkomen in de natuur. 

• Genetisch gemodificeerde organismen gebruiken genen van verschillende soorten om nieuwe organismen te maken. Dit wijkt aanzienlijk af van de natuurlijke evolutie van een soort, die plaatsvindt wanneer planten zich voortplanten via natuurlijke kruisbestuiving en kruisingen.


Ons standpunt ten opzichte van GGO's!

Bij PipingRock richten we ons op een natuurlijke, holistische benadering van welzijn. En op de keper beschouwd zijn GGO's niet natuurlijk. We zijn jarenlang de wereldbol afgestruind om u de allerbeste, eersteklas ingrediënten te kunnen bieden! We kunnen niet beweren dat al onze producten GGO-vrij zijn, maar we blijven zoeken naar leveranciers die kunnen voldoen aan onze strenge GGO-vrije normen. De GGO-vrije producten doorlopen een uitgebreide testprocedure en controles, om ervoor te zorgen dat wat we op het etiket zetten ook waar is. 


Garantieproces

De verklaring van PipingRock over GGO-vrije producten is onze toewijding aan de identificatie van GGO-vrije producten voor onze klanten. We plaatsen alleen een GGO-vrij-symbool op een product dat ons GGO-vrije garantieproces met succes heeft doorlopen. Ons garantieproces verloopt volgens strenge richtlijnen en zorgt ervoor dat elk product met een GGO-vrij-symbool grondig is onderzocht, getest en voorzien is van goede documentatie.


Onze normen voor GGO-vrije bronnen

Bij PipingRock hebben we een reeks richtlijnen ontwikkeld om de nauwkeurigheid van het labellen van onze producten met GGO-vrije bronnen te garanderen:

• De ruwe materialen die we gebruiken in onze producten worden niet gemaakt of geteeld via planten die kenbaar zijn geproduceerd met genetisch gemodificeerde organismen.

• Onze leveranciers moeten GGO-vrije ingrediënten gebruiken tijdens de productie van artikelen die ze aan ons leveren. Ze moeten de juiste documentatie overhandigen en de bevestiging dat de ingrediënten afkomstig zijn van GGO-vrije bronnen.

• Leveranciers moeten GGO-vrije bronnen met ruwe materialen gebruiken die commercieel verkrijgbaar zijn in GGO-varianten, zoals suikerbieten, maïs, canola en andere gewassen.

• Er zijn procedures om ervoor te zorgen dat onze leveranciers, die ook ruwe GGO-materialen verwerken of afgewerkte producten, GGO- en GGO-vrije materialen scheiden om contact ertussen uit te sluiten. Het is een vereiste dat ze deze materialen niet alleen te allen tijde gescheiden houden, maar ook de juiste reinigingsmaatregelen treffen.

• Leveranciers worden geëvalueerd op traceerbaarheid van GGO-vrije bronnen en productiemaatregelen als onderdeel van onze routinematige controleprocedure van GGO-vrije ingrediënten. Als onderdeel van het controleprotocol controleren we ook de ondersteunende documentatie, bezoeken we locaties en voeren we PCR-tests (Polymerase Chain Reaction) uit ter verificatie.

• Sommige producten en verwerkingsmiddelen zijn afgeleid van dierlijke ingrediënten. Helaas is het moeilijk om te verifiëren of het voer dat dieren consumeren GGO's bevat. We werken er hard aan om alternatieven te vinden om u meer GGO-vrije mogelijkheden te kunnen aanbieden.

• Producten die beweren biologisch te zijn of zijn gemaakt met biologische ingrediënten, zijn niet genetisch gemodificeerd. Onze biologische producten zijn gecertificeerd in overeenstemming met het USDA National Organic Program, wat GGO's niet toestaat.